Новини


Правилно избиране на вашата фалшива камера
07.10.2015

Фалшивите камери за видеонаблюдение в последните години са огромен хит сред хората, които имат желание с не много средства да си осигурят сигурност в дома или на мястото където работят. Подобни камери за видеонаблюдение са помогнали за предотвратяването на многобройни кражби, но ако не знаете правилният начин за използването им, то поставянето им няма да има никакъв ефект.

Първото нещо от това да се научите правилно да употребявате фалшиви камери е да купите подходящ за вашите нужди модел. Има най-разнообразни видове - от прости пластмасови отливки на камери до такива, с прикрепени сензори за движение. Ако ползвате вашата камера заедно с изградена вече система за видеонаблюдение, то работа ще ви свърши и най-евтината имитация на реална камера. Ако, обаче фалшивата камера ще действа самостоятелно, то е редно да заложите на малко по-скъпото, но действително в пъти по-добро решение - въртяща се фалшива камера. За още малко пари, вашата камера ще има монтиран мотор, чрез който тя ще се върти, следейки всяко движение на крадеца, който минава покрай нея.

След като веднъж сте избрали типа камера, който ще ви трябва е време да се сдобиете с него. Не жалете капитали! Не истинската камера ще ви спести много средства, но освен това е важно да не стои само за красота, а и да има някакъв реален ефект. Поради тази причина, намерете камера, която максимално прилича на истинска. В повечето случаи крадците припознават фалшивите камери по техните лещи и кабели. Гледайте фалшивата ви камера да е с лещи от истинска, а кабелите и да са по-дебели. Друга особеност, за която трябва да следите е кабелите да стоят цялостно в планката, посредством която се монтира камерата за стената. Така ще се създаде илюзия, че кабелите влизат в стената.

Добре, вече имате закупена фалшива камера. Следващата и последна стъпка е да изберете къде да я монтирате. Независимо дали ще е закачена за стената или тавана, от изключителна важност е фалшивата камера да стои на видно място, така че да бъде забелязана от крадците. Доказано е, че в повечето случаи на зулуми или при извършване на вандалщини, щом бандитите забележат камера и разберат, че някой може да ги види, те се отказват от своите намерения. Затова камерата трябва да стои непосредствено на пътя на злосторниците.

В крайна сметка, правилно използваната фалшива камера е невероятна алтернатива на истинските видеокамери. Ако действате според описанията в статията, то ефектът от вашата камера ще е като от истинска. Не трябва, обаче да забравяте, че лъжливата камера не снима и ако действително е извършено престъпление, то тя няма да може да докаже нищо.

« Новини

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.


Всички права запазени © IPmagazin 2009-2024 - видеонаблюдение, видеоконтрол, контрол на достъпа, антени, мрежи, gsm аларми и усилватели