Новини


Видеонаблюдение на публични места - за и против?
30.12.2015

В целия свят отдавна са разположени множество охранителни камери по улиците на големите градове. Искаме или не, живота ни се заснема 24/7. Въпроса тук е, заслужава ли си да жертваме личната си свобода в името на сигурността и в чии ръце отива множеството записи. Ако пренебрегнем конспиративните теории, камерите могат да бъдат доста полезни за обществото.

Ето и няколко от плюсовете, което ни предоставя непрестанно видеонаблюдение:

Защита от терористични атаки. Градове като Лондон ( първенец във видео наблюдението) и Ню Йорк отдавна видяха камерите като решение против самоубийствени атентати. Съвременните технологии, позволяват на властите да разпознават лица на потенциални терористи или зложелатели. Така, че тук трябва да отбележим един голям плюс за видеонаблюдението.

Друг проблем за големите градове са дребните престъпления. Джебчии и прочие, притесняват гражданите докато пътуват в метрото например. Камерите там са абсолютно задължителни. Доказано е, че човек се респектира, когато е сниман и вероятността да извърши престъпление е по-малка. Друг е въпроса, че такива престъпления се доказват трудно, благодарение на камерите, този въпрос стои различно.

Като говорим за доказване на престъпления, камерите са първи помощник на правосъдната система, освен българската разбира се, която единствена в света пренебрегва видео записа като доказателство.

Като последен плюс от видеонаблюдението ще посочим училищата и детските градини. Един родител ще бъде доста по-спокоен, ако в учебното заведение на детето му са инсталирани камери. Освен, че малчуганите не смеят да правят бели пред тях, то и престъпниците и всякакви перверзници ще стоят на страна. Тук няма място за спор, щом става въпрос за сигурността на децата ни.

Заключение : "Кое по-скоро бихте пожертвали - живота си или свободата си?". Някой биха отговорили, че без свобода, живота не си заслужава, затова ние като граждани трябва да изискваме от властите, да се погрижат камерите да са в добри ръце, защото в противен случай се превръщат в много мощно оръжие за рекет и какво ли още не. Като цяло, в наши дни плюсовете са повече от минусите и ние сме твърдо За камерите на обществени места.

« Новини

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.


Всички права запазени © IPmagazin 2009-2024 - видеонаблюдение, видеоконтрол, контрол на достъпа, антени, мрежи, gsm аларми и усилватели