Новини


Летищата и гарите покриват европейските мерки за сигурност
27.01.2011

Българските летища и гари имат абсолютно всички мерки за сигурност, отговарящи на европейските изисквания, каза транспортният министър Александър Цветков.
Той се срещна днес с директорите на гражданските летища и техните служби за сигурност, както и с ръководствата на останалите обекти с национално значение от системата на транспорта, предаде БТА.

На срещата е направен преглед на мерките за сигурност и на подготовката за присъединяване на страната ни към Шенген, уточни министърът.
По думите на Цветков няма да бъдат допускани никакви компромиси за сигурността на летищата. За пример той посочи факта, че на най-голямото ни летище - София, за сигурността на пътниците се грижат няколкостотин души. Зоните с обществен достъп на летището се контролират от монтираните за целта 261 камери. На летището ще бъдат доставени и нови рентгени и металдетектори за около 2 млн. лв.

Железопътните гари в страната се охраняват съвместно с транспортна полиция. Монтирани са системи за видеонаблюдение на всички по-големи гари и отделно от това има контрол на службите по сигурността.

"Тази наша среща не е провокирана от конкретни сигнали или заплахи, но никога бдителността и сигурността не са излишни, за да бъдем изпреварващата страна", каза още министър Цветков.

Двете проверки на Европейската комисия през миналата година за сигурността на летищата ни по отношение на Шенген са минали без съществени забележки, увери министърът. С изключение на Капитан Андреево, която ще бъде готова на 9 февруари т.г., жп гарите ни също отговарят на изискванията за Шенген, според него. Същото Цветков каза, че важи и за морските гари.

« Новини

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.


Всички права запазени © IPmagazin 2009-2024 - видеонаблюдение, видеоконтрол, контрол на достъпа, антени, мрежи, gsm аларми и усилватели