Новини


Четири милиона лева за камери за видеонаблюдение в колите на КАТ
28.08.2015

Министерството на вътрешните работи подхотвя обществена поръчка на стойност четири милиона лева за оборудване на всички полицейски автомобили със съвременни камери за видеонаблюдение. Целта според МВР е при спиране за проверка при пътно нарушение да може да се записва с картина и звук действията както на служителите на реда, така и на шофьорите. Така ще се ограничи до минимум възможността на полицаите да бъде предложен подкуп при евентуални нарушения на спрените автомобили.

Според главен комисар Христо Терзийски - вмомента напълно оборудвани с такива камери са само 120 полицейски автомобила, което е само една четвърт от всички коли на пътна полиция."Имаме оборудвани само около 1/4 от всички автомобили - около 120 на брой. В обозначени полицейски автомобили има още 48 мобилни камери, а пътната полиция разполага само с 25 стационарни камери по пътищата за видеоконтрол за скорост".

През последните месеци общественото внимание е насочено в тази посока, поради появата на множество записи от будни граждани, на които се вижда как полицаи приемат подкупи от водачи нарушаващи закона за движение по пътищата.

Бившият вътрешен министър беше постановил полицейските патрули да спират коли за проверка, само ако има извършено нарушение, а ако няма - да бъдат спирани само от автомобили с монтирани камери за видеонаблюдение.

Поради увеличението на нарушения и инциденти през Август министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова разпореди пак да спират колите за проверка, но само ако водачите са извършили нарушение

« Новини

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.


Всички права запазени © IPmagazin 2009-2024 - видеонаблюдение, видеоконтрол, контрол на достъпа, антени, мрежи, gsm аларми и усилватели