Новини


Европейската комисия относно видеонаблюдението
09.12.2015

Беше проведено частно разследване. Считаме, че това разследване и други консултации трябва да се вземат под внимание не само заради бизнеса и администрациите, но също така и заради правата на лицата, за защита на личния жвот и личните данни по отношение видеонаблюдението.

Предложеният общ регламент е за защита данните като цяло и постигане на хармонизирани правила в целия ЕС и закона за защита на данните във връзка с видеонаблюдението съдържа редица добри подобрения, особено по отношение на правата на субекта, а също и по отношение на правоприлагането . Въпреки това , съществуват редица слабости, които могат да подкопаят тези права .
камери за видеонаблюдение

По отношение предложението за директивата за защита на личните данни за сектора на правоприлагането , считаме , че Комисията съставител е изпълнила задълженията си , за да се гарантира високо ниво на защита на данните повсеместно. Директивата се нуждае от радикално подобрение във връзка с видеонаблюдението.

По отношение на специфични въпроси , задавани от проучването , ние мислим , че регламента не е постигнал правилния баланс между правата на физическите лица и задълженията на контролиращите органи и администрации. Освен това съображения за евентуални тежести за бизнеса трябва да се балансират с възможност за растеж, предоставени от потдържане доверието на потребителите , намаляване на разходите, дължащи се на по голяма последователност в правилата на 27 страни .
Директивата от друга стана не може да постигне правилния баланс и ще доведе до 27 различни режима и има потенциална подкрепа .

Ние сме съгласни с някой , но не всички следвани стъпки, предложени от правителственото резюме.
Регистрирана е благотворителна организация, основата през 1990г и първата благотворителна кампания на международно равнище по въпросите за правото на неприкосновеност на личния живот във връзка с видеонаблюдението беше проведена през 1990г. РІ е мисия чиято цел е да защити правото на неприкосновеност на личния живот и защита на личните данни на отделните хора по целия свят, както и да се бори с незаконното видеонаблюдение , наблюдение и прониквания в личния живот от страна на правителствата и корпорациите.

Ние имаме удоволствието да покажем нашите възгледи по предложенията на Европейския съюз. Напълно ангажирани сме с развитието на законодателството в тази рамка, тъй като това ще има лългосрочен ефект не само във Великобритания и Европа , но ще повлияе и върху режима за защита на личните данни на гражданите и потребителите по целия свят относно видеонаблюдението. Настоящото законодателство вече не е подходящо за целта. Предложението е факт,факт е че е широко признато и не е необходимо по нататъшно разработване .

Въпреки това , като общо наблюдение ние сме загрижени да видим , че това разследване и други консултации са формулирани най вече в контекста на възможните големи допълнителни тежести върху бизнеса и администрациите относно видеонаблюдението. Основните права за защита на личните данни и неприкосновеността на личния живот са изрично споменати в конвениции на ЕС, и трябва да се спазват от страните членки на ЕС. Съгласно действащото законодателство тези права не се спазват . Необходим е по пълноценен анализ относно личните права и видеонаблюдението. Европейската комисия е извършила такъв анализ за последните три години , включително множество консултации, въвеждане в експлоатация на няколко изследвания и проучвания, както и подробно въздействие относно личните права и видеонаблюдение.

« Новини

Забележка: Всички цени, спецификации и снимки могат да бъдат променяни без предизвестие. Не носим отговорност за типографски или илюстративни грешки. Всички снимки на продукти са илюстративни. Възможно е разминаване между изображението и реалния артикул, без това да променя основните параметри и характеристики му.


Всички права запазени © IPmagazin 2009-2024 - видеонаблюдение, видеоконтрол, контрол на достъпа, антени, мрежи, gsm аларми и усилватели